Allround loodgietersbedrijf

Van leidingwerk tot dakbedekking

Meedenken aan de juiste oplossing

Neem nu contact met ons op

Tot enkele jaren terug werden daken nauwelijks geïsoleerd. Een zolder was louter bedoeld voor de opslag van spullen en er werd nauwelijks geslapen. Als er al werd geslapen dan zette men er een los kacheltje neer, liep de schoorsteen door de zolder of trok je maar een dikkere trui aan. Tegenwoordig is dat niet meer zo, en is de zolder niet langer het meest ondergewaardeerde kamertje van het huis. Een zolder is tegenwoordig het verlengstuk van de woning; een ruimte die vaak juist erg knus wordt ingericht. Reden temeer om te zorgen voor een goede isolatie van het dak in Eindhoven.

Isolatie dak voorkomt verloren gaan van warmte

Het voordeel van het goed laten isoleren van een dak, is dat je er vele tientallen euro’s mee kunt besparen. Ook als er niemand op zolder woont valt er flinke winst te behalen. Warmte die nu via het dak verloren gaat, zal niet langer via het dak verloren gaan maar in de woning blijven. Aangezien warmte omhoog gaat en dus naar de zolder stijgt, is de winst hierbij al snel duidelijk merkbaar. De enige uitgang omhoog (namelijk via het dak recht boven de woning) wordt geblokkeerd; warmte wordt daar binnen gehouden.

Daarnaast is het voor het wooncomfort ten zeerste aan te raden om een zolder te isoleren als de ruimte bewoond wordt of bewoond gaat worden. Hiermee voorkom je dat de zolder in de zomer snikheet is doordat de warmte gemakkelijk de woning binnendringt en dat de zolder in de winter ijskoud is doordat alle warmte direct de woning verlaat.

24/7 bereikbaar! Bel: 040-7820057