U kunt er bijna niet aan ontkomen, als u momenteel bezig bent met een verbouwing of aanbouw aan uw woning: het verleggen van leidingen bij een verbouwing. Of het nu gaat om een herinrichting van uw badkamer, om een nieuwe slaapkamer of wellicht een nieuwe keuken, overal zult u de beschikking willen hebben over een waterleiding. De leiding worden immers gebruikt voor de aanvoer van water naar uw badkamer, in de keuken heeft u de leiding nodig voor een kraan en in de kamers wilt u er in de herfst en winter warm bij kunnen zitten met een centrale verwarming. Het verleggen van leidingen lijkt erg eenvoudig en vergt ook weinig kennis, maar toch ontstaan vaak lekkages als mensen zelf beginnen met het verleggen van leidingen.

Risico’s bij het verleggen van leidingen

Het voornaamste risico bij het verleggen van een leiding, is de speling die kan ontstaan tussen de leiding en het verbindingsstuk. De enige manier waarop u dit kunt tegengaan, is door de uiteindenPipe wrench in Eindhoven van de leiding te ontbramen met een zogenoemde ontbramer. Dit gereedschap kunt u kopen bij een bouwmarkt en maakt het mogelijk om het uiteinde van de leiding als het ware te schuren. Doordat het uiteinde hiermee wat stugger is, zal deze beter in het verbindingsstuk passen.

Ook de stabiliteit van de nieuwe leiding is essentieel om lekkages tegen te gaan. Zorg er altijd voor dat de ondergrond waarop u de leiding neerlegt schoon en egaal is. Zeker kleine steentjes kunnen makkelijk voor gaatjes in uw leidingen zorgen.