Als u er toch voor kiest om uw badkamer op de schop te gooien, kunt u net zo goed ook kiezen voor een energiezuinige of –neutrale variant. Dit is mogelijk wel een stukje duurder in de aanschaf, maar na verloop van tijd ziet u het resultaat ongetwijfeld terug op uw energierekening. Daarbij komt dat het ook nog eens goed is voor het milieu.

Douche met warmteterugwinning

Badkamer verbouwen EindhovenMet een douche die werkt volgens het systeem van warmteterugwinning, blijft warmte uit het wegstromende douchewater niet meer onbenut. Met het warme wegstromende water wordt het koude water namelijk opgewarmd, zodat er minder gestookt moet worden om het water warm te krijgen. Een douche die werkt met warmteterugwinning is alleen aan te raden bij langere douchebeurten. Het systeem heeft namelijk twee minuten nodig om op te warmen.

Energiezuinig toilet

Ook op het toilet kunt u de nodige kosten in de maand besparen. De energiezuinigheid van een toilet is afhankelijk van het systeem dat achter het toilet zit. Zo zijn er diverse installaties die het watergebruik bij het doorspoelen beperken. Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een toilet met twee doorspoelknoppen: één voor de kleine boodschap en één voor de grote.

Het badkamermeubel

Een wastafel in uw badkamer verbruikt naast water ook nog eens stroom voor de verlichting die er vaak boven hangt. Kies bij een verbouwing dan ook voor een waterbesparende kraan om het watergebruik zoveel mogelijk te beperken. Voor wat betreft de verlichting is het aan te raden om te kiezen voor LED. Dit is vele malen zuiniger en dat merkt u dus zeker in uw portemonnee.