Als er geen water meer uit de kraan komt of de druk lager is dan je gewend bent, kan er van alles aan de hand zijn.

Vraag het aan de burenLekkende kraan

Hebben de buren wel gewoon water en werkt het ook verder prima op de normale druk? De kans is dan groot dat het probleem bij jou in huis is ontstaan en je daar dan ook de oorzaak zult moeten zoeken. Schakel een erkende loodgieter in, en laat hem het probleem oplossen.

Zijn er werkzaamheden in de buurt?

Soms zijn er werkzaamheden waardoor de watervoorziening tijdelijk onderbroken kan worden. Check hiervoor even de website van je waterleverancier. Vaak worden werkzaamheden tijdig aangekondigd, maar het kan ook om spoedonderhoud gaan om een storing of lekkage te verhelpen. Deze worden logischerwijs niet aangekondigd omdat het hier om onverwachte en onvoorspelbare situaties gaat.

Bel de waterleverancier

Hebben ook de buren last van geen water of van een lage waterdruk, neem contact op met de leverancier van het water. Zij kunnen vaak eenvoudig zien of er ergens een storing in de leiding is, en kunnen het eventueel oplossen.

Mochten zij ook geen idee hebben hoe het gebrek aan water of de te lage waterdruk te verklaren valt, dan kunnen ze vaak voor een scherpe prijs een monteur langs sturen. Deze kan dan het systeem controleren en uitzoeken wat er precies aan de hand is. Let wel op dat je niet meer betaalt dan nodig, dus soms doe je er goed aan om bij een lokale loodgieter te informeren naar zijn prijzen.